ROLUL ÎNCREDERII ÎN FORMAREA PERSONALITĂȚII ȘCOLARILOR ȘI PREȘCOLARILOR

-         (Expert media Conf.univ.dr. Gârdan Daniel):  Buna ziua. În perioada 13-17 iulie ați avut ocazia să participați la o nouă activitate în cadrul proiectului QualForm. Este vorba despre o sesiune de mentorat didactic și coaching cognitiv-comportamental cu titlul: ROLUL ÎNCREDERII ÎN FORMAREA PERSONALITĂȚII ȘCOLARILOR ȘI PREȘCOLARILOR. Puteți să ne prezentați pe scurt care este importanța participarii Dvs la acest gen de activități?

-  (participant, Nume si Prenume):Manafu Monica Larisa

    Rolul profesorului este deosebit de important în formarea conștiinței la elevi pentru că așa cum știm, școala este a doua casă, iar noi suntem formatori ai unor personalități în devenire. Trebuie să le dezvoltăm latura educativă, morală a fiecărui lucru, să îi facem să înțeleagă faptul că trebuie să ajutăm, să oferim încredere, bunătate, iubire, înțelegere față de semenii noștri, să dăm dovadă de buni cetățeni, să avem un comportament adecvat atât la școală, cât și în afara ei. Ca și cadru didactic , consider că pentru o reușită sigură , ar trebui:

1.să mă conving îndeajuns că meseria aleasă este potrivită din toate punctele de vedere, fapt reflectat , de altfel, în lucrul cu ceilalți, în relații interumane, în rezultate la clasă

2.să performez în adaptarea la nou, modernitate, conectarea permanentă cu ineditul

3.să țin seama de cei din jurul meu/ de conjunctura evenimentelor

4.să nu mă dau bătută la primul eșec/ să perseverez în tot ceea ce fac zilnic

5. să transform momentele mai puțin plăcute în momente de care să merite să îmi aduc mereu aminte

6. să fiu un bun pedagog/psiholog pentru elevii mei atunci când mi se cere ajutorul

-  Expert media Conf.univ.dr. Gârdan Daniel): Care este părerea Dvs referitor la tema abordată?

-  (participant, Nume si Prenume): Manafu Monica Larisa.........

   Formarea personalității elevului este influențata de conștiință, dar ea nu este totul, aceasta modelandu-se în timp după anumiți factori care nu țin neapărat de structura internă. Aceștia pot fi de natură externă și pot influența la un moment dat personalitatea elevului: factori socială sau decizii ale îndrumătorului, profesorului sau părintelui/ celui apropiat.

- (Expert media Conf.univ.dr. Gârdan Daniel): Vă mulțumim foarte mult!