RevizuireM6

30 Iun 2020 19:29 #315 de gj.toarna.reghina


  • Postări: 4
  • Ai primit o mulțumire:

  • Gen: Necunoscut
  • Data nașterii: Necunoscut
  • RevizuireM6 was created by gj.toarna.reghina
    Etapa3 M6


    Munca în echipă dă roade atunci când fiecare membru știe exact ce are de făcut, când grupul funcționează precum un tot unitar și cu încredere. O echipă bine închegată este mediul în care membrii ei se completează și se stimulează reciproc într-un mod pozitiv. Iată câteva dintre avantajele lucrului în echipă Problemele complexe cer cunoștințe și soluții complexe, care de cele mai multe ori sunt rezultatul mai multor minți; Lucrul în echipă îi determină pe membrii ei să lucreze către obținerea scopului comun și mai puțin către afirmare individuală. Comunicarea bună din interiorul unei echipe duce la obținerea rezultatelor într-un timp mult mai rapid;
    Încurajarea părerilor. Atmosfera deschisă dintr-o companie face ca oamenii să lucreze cu plăcere, atât individual, cât și în echipă.
    Catalizatorul echipei. Zâmbetele sunt molipsitoare, așa cum tensiunea și stresul se transmit fără să fie nevoie de prea multe cuvinte. Cu cât există mai multe persoane cu moralul ridicat, cu atât atmosfera din echipă este mai bună și implicit membrii ei sunt mai productivi. Dacă nu ai un catalizator în echipă atunci ar fi cazul să-l găsești!
    Intr-o echipa nici unul din membri nu este mai important decat altul, fiecare aducandu-si aportul, in functie de abilitatile lui speciale, la atingerea rezultatului dorit. Bineinteles ca orice echipa are nevoie de un lider insa rolul lui este la fel de important ca al oricarui alt membru, echipa neputand functiona fara nici unul din cei ce o compun.
    Pare simplu, insa competitivitatea este una din caracteristicile relatiilor dintre copii, si, de ce sa nu recunoastem, chiar si a relatiilor dintre adulti. Dar lucrul in echipa este o oportunitate perfecta de a invata sa colaborezi cu ceilalti, indiferent de rolul pe care ti-l asumi in cadrul echipei si sa intelegi ca adevarata competitie este cu propria persoana si nu cu prietenii sau colegii tai. Important este sa iti imbunatatesti calitatile si abilitatile personale, tinzand sa devii mai bun cu fiecare experienta pe care o ai. De aceea, copiii trebuie educati in directia cultivarii propriilor calitati si imbunatatirea lor prin experiente varia„Munca in echipa presupune interactiune, respect si colaborare. Pentru a-si gasi rolul in cadrul unui grup, copilul trebuie sa stie cu ce poate ajuta concret. Crezand ca ceilalti membri au mai multe calitati dezvoltate, copiii se pot simti inferiori si vor avea tendinta sa se retraga.te, iar lucrul in echipa este o oportunitate perfecta.
    Parintii, profesorii si alti copii sunt cei mai potriviti instructori pentru a-l invata pe copil ce inseamna lucrul in echipa. Lucrand in cadrul unei echipe, copilul isi va dezvolta abilitatile sociale si emotionale, abilitatile de comunicare si isi va imbunatati increderea in sine. La gradinita si la scoala, copilul va fi inclus intr-o echipa pentru diferite proiecte, fizice sau creative si va descoperi ca este important sa asculte opiniile celor din jur si sa si le exprime pe ale lui. Comunicarea sta la baza unei bune cooperari ce ii va forma personalitatea si metoda de lucru pentru viitor.
    Ceea ce face copilul la scoala sau la gradinita poate fi completat acasa cu activitati care sa presupuna lucrul in echipa:
    - Jocurile de societate pot inspira lucrul in echipa. Fie ca cel mic face echipa cu prieteni, frati, parinti sau bunici, aceasta poate fi o ocazie buna de a va distra impreuna. Ai grija ca nimeni sa nu isi manifeste prea tare competitivitatea.
    - Propune-le celor mici un proiect pe care sa il faca impreuna in casa – poate fi orice, de la un proiect de arta pana la o piesa de teatru. Incurajeaza fiecare copil sa isi asume un rol care sa i se potriveasca.
    - Petreceti mult timp afara si jucati diferite jocuri care sa presupuna lucrul in echipa. Cereti ajutorul copiilor pentru a putea castiga, astfel incat ei sa remarce importanta fiecarui membru al echipei.
    - Exemplul personal este de asemenea important, asa incat, atunci cand va jucati impreuna subliniaza avantajele si satisfactia pe care ti-o aduce lucrul in echipa.
    - Povestile cu personajele lui preferate pot fi o adevarata inspiratie pentru copil. Desenele animate sunt deseori o sursa buna de povesti despre echipa si lucrul in echipa si pe care le puteti urmari impreuna, pentru ca apoi sa incepeti o discutie pe una din temele prezentate
    Colaborarea si cooperarea sunt abilitati esentiale ecologia vietii sociale. Inainte de a fi in competitie, copiii ar trebui sa experimenteze colaborarea.Empatia facilitează exprimareaemoțiilor,convingerilor,valorilorșiîmbunătățeștecomunicarea dintre părinți și copii. Un indicator al empatiei este sentimentul copilului că este înțeles și acceptat. Atitudinea empatică, deschisă și caldă conduce la formarea relațiilor pozitive cu ceilalți.
    Abilitatea de autoreglare emoțională. Dacă empatia înseamnă să ai acces la emoțiile pe care le simte o altă persoană ne putem aștepta ca persoana empatică să evite oamenii care simt distres. Pentru a trece dincolo de această perspectivă experimentați cu copiii următorul exercițiu: Ce simt dacă … ? iar copiii trebuie să noteze câte trei răspunsuri pentru fiecare situație pe care o propune educatorul.

    Vă rugăm Autentificare să participaţi la discuţie.